KENDETEGN VED FAMILIEN PLUS

Stress er blevet en folkesygdom

Man taler i dag om stress som en folkesygdom og folk går generelt og føler sig stressede i hverdagen. Hvorfor? Fordi det vi har i gang tager mere tid end den tid vi har til rådighed.

Facts

Seks ud af 10 danskere har følt sig stressede inden for den sidste måned!
35.000 danskere er syge af stress hver dag! Specielt mange børnefamilier er plaget af stress, hvilket også rammer børnene!

Første skridt

Man kan gøre mange ting for at få en mindre stresset hverdag. Man kan skifte til et mindre krævende arbejde, man kan droppe nogle fritidsaktiviteter (eller børnene kan), man kan se mindre til familien osv. Men det vil betyde at man vil foretage uønskede fravalg for at få mere overskud i hverdagen.

Hvis man vil undgå uønskede fravalg kan man starte med at fjerne spildtid i hverdagen. Spildtid i hverdagen er tid vi bruger på daglige ting, men fordi aktiviteterne kunne udføres på en smartere måde, bruger vi "for lang tid på aktiviteterne". Spildtid!

Spildtid i hverdagen

Det handler om at fjerne spildtid i de aktiviteter som vi ofte gentager i hverdagen. Aktiviteter vi ofte gentager er eksemelvis at arbejde i køkkenet, fylde/tømme opvaskemaskinen, vaske tøj, finde tøj i skabet osv. Der er faktisk mange aktiviteter som vi gentager op til flere gange om ugen.

Metoderne er enkle. Ved at betragte aktiviteterne på en ny måde og foretage små ændringer som f.eks. indretning, afstande, system mm. kan man faktisk spare meget tid hver uge!
Beregn hvor meget tid din husstand kan spare 

Resultatet af de beregnede spildtider viser et gennemsnit på 4,5 timer per uge per husstand. Tiden er for én person, så hvis der er to voksne i en husstand som deles om opgaverne, er potentialet ca. 2 timer per voksen.

Kendetegn ved Familien Plus

Familien Plus er kendetegnet ved, at have minimeret spildtiden i hverdagen. Det gælder indretning af køkkenet, sortering af vasketøj, indkøb, madplaner mm.

Ny trend - "Slow"

En ny livsstil er på vej til Danmark. Den kaldes "slow"-bevægelsen hvor langsommelighed bliver moderne. Det handler dog ikke om stilstand og dovenskab, men om mere bevidst prioritering af tid og øget fokus på kvalitet. En livsstil som passer godt med Familien Plus.

Kom godt i gang - ganske gratis :-)

På FamilienPlus.dk kan du downloade en gratis vejledning i at fjerne spildtid i hverdagen.
Læs mere


"Dine børn har mere brug for din tilstedeværelse, end for dine gaver." Jesse Jackson