Status på vores vilde have – sådan gjorde vi

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Status på vild have

Det er nu november og vi gør status over 1. etape af vores vild have projekt. Vi har i år kun haft ca. 16 m2 omlagt. Planerne er mere, men vi skal lige have lidt erfaring.

Jeg har lavet en video – se den her – omlægning af græsplæne til vild have >

Eller læs videre 🙂

Omlægning af haven

Vi gjorde følgende:

  • Først skal man have drænet jorden for næring. Det kan gøres ved, at fjerne alt græsset/muldet. I vores tilfældig var den opgave for stor, fordi hækkens rødder er inde i græsplænen. Kæmpe arbejde. Derfor lagde vi i stedet pap og sand/grus ovenpå.
  • Derefter såede vi en masse vildtblandinger. Det er så reelt ikke biodiversitet, har vi siden lært (læs mere længere nede i teksten).
  • Og vi måtte indhegne området pga. områdets katte.

Blomsterblanding

Erfaringspunkter er:

  • Det kræver den rette blomsterblanding. Vi har ikke sparet på vores blandinger (bl.a. købt en dyr blanding i Bauhaus), men de har ikke været gode. For meget grønt, for få blomster og også for høje planter. Højden gør, at når vinden lægger det ned, så ser det ikke god ud. Så køb helst lave blomster.
  • Så til næste år vil vi bruge en blanding fra DSV. Desværre en industriblanding til 1000 m2, men mon ikke andre også vil have lidt af den. Link til blomsterblanding “halvhøj sommerblomster” >

Vi har set blomsterblandingen fra DSV på den lokale skole:

Vild have blomsterblanding biodiversitet

Sådan endte haven i sommeren 2021

Det blev flot, men…

  • Desværre var der alt for meget grønt og for få blomster
  • Mange var for høje og endte med at lægge sig ned
  • Vi havde dog besøg af mange flotte sommerfugle, bier og insekter

Hvad er biodiversitet?

Jeg er så heldig, at jeg sidder i den lokale grundejerforenings bestyrelse. Og vi har haft møde med en biolog omkring nogle store græsarealer. Han lærte os en del nyt om ægte biodiversitet…

  • Blomsterblandinger er som en “tankstation for bierne”. Mange af blomsterne er ikke danske og blandingerne er ofte mere for udseende end et match med behov hos danske insekter
  • Ægte biodiversitet uden dyrehold er, at lade græs vokse. I efteråret, efter blomstring, klippes og FJERNES afklip. Det er vigtigt at fjerne, for ellers går det i muld og bevarer et højt næringsindhold. Hvis engblomster skal vinde, så skal afklip fjernes. Efter 3-5 år vil danske engblomster langsomt vinde frem på dette areal.
  • Alternativet til klip og fjerne afklip er, at lade dyr gå på området. Det er samme proces.

Læs mere om vild have

Læs mere om vores vild have projekt >

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).