Guide til valg af robotplæneklipper #2: Kompleksitet vs. kør-hjem-metode

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Guide til valg af robotplæneklipper

Dette indlæg er en del af vores serie om “guide til valg af den rette robotplæneklipper”. Læs “hovedindlægget”: Robotplæneklipper guide – 10 vigtigste parametre ved valg >

Guide #2: Kompleksitet vs. kør-hjem-metode

Ting du skal kigge efter når det gælder kompleksitet og kør-hjem-til-base-metode:

  • Overordnet kører robotter hjem på én af to måder – via afgrænsningskablet (kanttråden) eller via en gå-hjem-snor.
  • I version 1 følger robotten snoren rundt i haven. Det kan betyde, at den nogle gange skal køre langt – og andre gange kort. Men det betyder også, at den måske skal omkring mange hjørner eks. ved kanter og bede. Det sidste giver usikkerheder i forhold til at køre hjem. Og man mister klippetid.
  • I version 2 ligger et ekstra kabel ude i plænen. Det kabel søger robotten når den skal hjem og så “kører den direkte i basen”.
  • Vores konklusion er, at hvis en robot kører retur til basen via afgrænsningskablet/kanttråden, så skal haven ikke være alt for kompleks. Så hvis du har en have med hjørner, bede mm. – så overvej en robot med kør-hjem-snor.

Foto af vores have – inkl. vores kør-hjem-snor:

Placering af kør-hjem-snor til robotplæneklipper

Læs mere om robotplæneklippere

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).