Klimatiltag – top 10 tiltag med hurtig effekt for private/familier

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Kan vi reducere CO2 udledningen med 70%?

I vores familie har vi en ambitiøs plan om at reducere vores CO2-udledning med 70%. Den målsætning er en del af vores klimaprojekt søsat i 2019.

Top 10 klimatiltag med hurtig effekt

I vores jagt på en mere klimavenlig levestil, har vi har samlet vores top 10 til lynhurtige tiltag til et bedre klima. De er rangeret i rangorden efter “lethed at implementere vs. effekt”.

  1. Flystop. I vores familie har vi fundet fede alternative feriesteder i Danmark og Europa. Det gav straks en reduktion af CO2 på 12 ton om året! Det rykker. Læs om vores flystop-projekt >
  2. Reduktion af kødforbrug – og ikke mindst rødt kød. Vi spiser nu både mindre kød – og vores kødforbrug er ændre til kalkun og kylling. Og børnene kan faktisk bedre lige frikadeller af kalkun eller kylling. Læs mere om vores fleksitar-projekt >
  3. Opsig den lokale avis og sig nej tak til reklamer og ugeaviser
  4. Smid ikke ud – sælg eller giv væk på Den Blå Avis/Facebook eller aflever til genbrug
  5. Fokus på reduktion af madspil – både i indkøbsprocessen og i eget forbrug i huset. Hvis du har have, så få en kompost i haven (læs om vores kompost til reduktion af husholdningsaffald >)
  6. Handle så lokalt som muligt – dvs. handle i nærområdet (og slet ikke i Tyskland) og forsøg at købe varer fra DK og EU (frugt, grønt, mad, ting…)
  7. Undgå returforsendelse ved online køb – eks. at købe 3 størrelser – for at returnere de to som ikke passer…
  8. Køb mindre! Udsæt køb du tidligere ville have foretaget – og forsøg at undgå varer, der er transporterer fra fjerne lande (det er svært at undgå!). Noget tyder på, at “minimalisme” bliver én af de nye trends i jagten på mere klimavenlig levevis.
  9. Sorter ALT affald
  10. Cykle alt hvad man kan – lokalt og på arbejde (og vi har slemme bakker i området) (overvej at cykle på arbejde – det har flere fordele). Alternativt – tag offentlig transport.

Læs mere om vores klimatiltag

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).