Tip #1: Orden i køkken, køleskab og fryser

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

9 tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere

Dette indlæg er en del af vores tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere i hverdagen. Gå til hovedindlægget – for at få overblikket – 9 tips til mere kvalitetstid >

De 9 tips hænger sammen med vores online beregner af spildtiden i hjemmet >

Spildtid i køkken, køleskab og fryser

Situationen er ofte:

  • Køkkenet:
    • Vi bruger tid på at søge efter de ting vi bruger. Blandt ting som vi kun sjældent eller aldrig bruger.
    • Det vi bruger oftest findes ikke altid på de mest tilgængelige hylder og skuffer
    • Mange skuffer er uden indsatser. Det betyder at man skal rode rundt for at finde ting. Som måske slet ikke er i skuffen! Krukker er ikke meget bedre.
  • Fryser:
    • Vi bruger tid på at undersøge hvad vi har i fryseren eks. inden indkøb.
    • Vi bruger tid på at lede efter det vi skal bruge fra fryseren.
    • Vi bruger tid på at tænke på hvad vi har i fryseren.
    • Det koster tid når vi ikke kan finde det i fryseren, som var planen til i aften!
    • Frysere er ofte det rene kaos. Værst er det med kummefrysere.
    • Ofte bruges udtrykket ”lad os se hvad vi har i fryseren”.

Note:

  • Køkkenet er den arbejdsplads i hjemmet hvor vi oftest “arbejder”.
  • Derfor bør køkkenet være optimalt indrettet.
  • Oftest har man en bestikindsats i skuffer med service. Men i de øvrige skuffer er der kaos!

Metode til mindre spildtid i køkken, køleskab og fryser:

Køkken:

  • Sorter ting i køkkenskabe og -skuffer.
  • Væk med det som aldrig anvendes.
  • Anskaf indsatser til alle relevante skuffer.
  • Placer det som anvendes oftest på de mest tilgængelige hylder og skuffer. Tæt på hvor det anvendes oftest!
  • Find et sted til det som bruges sjældent. Måske i bryggers, værksted o.l.

Drop vanetænkning i køkkenet:

  • Gryder eller tallerkener skal ikke nødvendigvis stå samlet.
  • De glas og tallerkener vi oftest anvender kan godt stå på samme hylde.
  • Måske kan gryder og/eller pander som vi anvender oftest være i en skuffe nær kogeøen – og de øvrige i bryggerset.
  • Spørg ”hvor anvendes denne ting oftest?” – og placer den tættest muligt på brugsstedet.
Indretning af køkkenet – det vi anvender oftest, skal være på de lettest tilgængelige pladser – og så skal skuffer deles op med rumdelere

Fryseren:

  • Sorter fryseren. Væk med det som er gammelt eller aldrig vil blive anvendt.
  • Skab system i fryseren. Er den med skuffer, så del skuffer op i indhold. Er det en kummefryser, så anskaf kurve og del disse op i indhold.
  • Lav en indholdsliste og notér antallet. Hold indholdslisten opdateret. Det sidste kan eks. ske på en App som “Our Groceries” (kan også anvendes til indkøb).

Drop vanetænkning i fryseren:

  • Fryseren skal ikke bare være et sted hvor vi tager det vi kan finde.
  • Det er både for dyrt (madspild) og tidsspilde.
  • Ofte er frysere svære at overskue pga. deres opbygning og derfor må vi acceptere at en fryser kræver et system og selvdisciplin.
Mærk skufferne i fryseren med indhold (mindre søgetid) og have en opdateret liste/app med indhold i fryseren

Metode til mindre spildtid – brug bakker

Morgenmaden skal ofte gå stærk. Borddækningen skal være effektiv. Så hvorfor ikke have morgenmaden samlet på en bakke – tæt på spisebordet?

Bakke til morgenmad – det går hurtigt

9 tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere

Læs mere om vores 9 tips til mere kvalitetstid >

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Uvildig gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere uvildig viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).