Tip #1: Orden i køkken, køleskab og fryser

Hjemmesiden indeholder reklamelinks. Det betyder, at nogle af de eksterne links peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket. Tak til dig som handler via mine links – det giver mig en skilling og lyst til at dele mere uvildig viden med dig!

9 tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere

Dette indlæg er en del af vores tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere i hverdagen. Gå til hovedindlægget – for at få overblikket – 9 tips til mere kvalitetstid >

De 9 tips hænger sammen med vores online beregner af spildtiden i hjemmet >

Spildtid i køkken, køleskab og fryser

Situationen er ofte:

  • Køkkenet:
    • Vi bruger tid på at søge efter de ting vi bruger. Blandt ting som vi kun sjældent eller aldrig bruger.
    • Det vi bruger oftest findes ikke altid på de mest tilgængelige hylder og skuffer
    • Mange skuffer er uden indsatser. Det betyder at man skal rode rundt for at finde ting. Som måske slet ikke er i skuffen! Krukker er ikke meget bedre.
  • Fryser:
    • Vi bruger tid på at undersøge hvad vi har i fryseren eks. inden indkøb.
    • Vi bruger tid på at lede efter det vi skal bruge fra fryseren.
    • Vi bruger tid på at tænke på hvad vi har i fryseren.
    • Det koster tid når vi ikke kan finde det i fryseren, som var planen til i aften!
    • Frysere er ofte det rene kaos. Værst er det med kummefrysere.
    • Ofte bruges udtrykket ”lad os se hvad vi har i fryseren”.

Note:

  • Køkkenet er den arbejdsplads i hjemmet hvor vi oftest “arbejder”.
  • Derfor bør køkkenet være optimalt indrettet.
  • Oftest har man en bestikindsats i skuffer med service. Men i de øvrige skuffer er der kaos!

Metode til mindre spildtid i køkken, køleskab og fryser:

Køkken:

  • Sorter ting i køkkenskabe og -skuffer.
  • Væk med det som aldrig anvendes.
  • Anskaf indsatser til alle relevante skuffer.
  • Placer det som anvendes oftest på de mest tilgængelige hylder og skuffer. Tæt på hvor det anvendes oftest!
  • Find et sted til det som bruges sjældent. Måske i bryggers, værksted o.l.

Drop vanetænkning i køkkenet:

  • Gryder eller tallerkener skal ikke nødvendigvis stå samlet.
  • De glas og tallerkener vi oftest anvender kan godt stå på samme hylde.
  • Måske kan gryder og/eller pander som vi anvender oftest være i en skuffe nær kogeøen – og de øvrige i bryggerset.
  • Spørg ”hvor anvendes denne ting oftest?” – og placer den tættest muligt på brugsstedet.
Indretning af køkkenet – det vi anvender oftest, skal være på de lettest tilgængelige pladser – og så skal skuffer deles op med rumdelere

Fryseren:

  • Sorter fryseren. Væk med det som er gammelt eller aldrig vil blive anvendt.
  • Skab system i fryseren. Er den med skuffer, så del skuffer op i indhold. Er det en kummefryser, så anskaf kurve og del disse op i indhold.
  • Lav en indholdsliste og notér antallet. Hold indholdslisten opdateret. Det sidste kan eks. ske på en App som “Our Groceries” (kan også anvendes til indkøb).

Drop vanetænkning i fryseren:

  • Fryseren skal ikke bare være et sted hvor vi tager det vi kan finde.
  • Det er både for dyrt (madspild) og tidsspilde.
  • Ofte er frysere svære at overskue pga. deres opbygning og derfor må vi acceptere at en fryser kræver et system og selvdisciplin.
Mærk skufferne i fryseren med indhold (mindre søgetid) og have en opdateret liste/app med indhold i fryseren

Metode til mindre spildtid – brug bakker

Morgenmaden skal ofte gå stærk. Borddækningen skal være effektiv. Så hvorfor ikke have morgenmaden samlet på en bakke – tæt på spisebordet?

Bakke til morgenmad – det går hurtigt

9 tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere

Læs mere om vores 9 tips til mere kvalitetstid >



Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere uvildig viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).