Kan en robotplæneklipper klippe 2 plæner (zoner)?

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Vi har 2 plæner – vil den kunne placeres, så den selv kan køre ud og slå begge plæner?

Nedenstående er mit svar på en henvendelse. Bemærk at svaret er målrettet brugerens køb af en Gardena der har gå-hjem-snor og kan køre på 60 cm bredt areal.
En robot uden gå-hjem-snor vil også kunne klare det. Den vil blot køre langs de to afgrænsningskabler – hhv. ud og hjem. Ulempen ved en robot der følger afgrænsningskablet vil være, at den i mange tilfælde vil køre en tur rundt om “areal 2” på vej hjem til basen.
Desuden skal du generelt være obs på, at ikke alle robotter kan klippe på smalle arealer.

Svar – ja og nej 🙂

Du kan indstille robotten til eks. at køre 2 meter fra basen i 50% af starterne og 50 meter fra basen i de resterende 50%. På den måde vil den fordele klipningen 50/50 (eller hvad der nu er den rette fordeling). På den måde vil robotten i hvert fald kunne køre ud til de to områder. Tilsvarende kan den følge gå-hjem-snoren retur.
MEN den skal kunne køre imellem de to områder. Det kan også ske på fliser, men ikke på grus (er jeg ret sikker på). Og I skal kunne lægge afgrænsningskablet med 60 cm. mellemrum (med gå-hjem-snoren imellem de to kabler). Og transportarealet skal være bredere end 60 cm, idet robotten vil køre ud over kablet ved vending. Det vil jeg tro kan virke.
Eneste problem kan være, at robotten engang imellem vil starte klipning i “transportarealet”. Det går nu nok og den vil oftest ende ude på plænen igen.
Hvis du kigger på billedet til dette indlæg, så skal robotten enten køre langst den ene eller anden stiplede linje. Som nævnt skal gangarealet være min 60 cm. + nok 40 cm. som robotten vil køre ud over kablerne (20 cm. i hver side).
Hvis robotten ikke kan køre imellem de to arealer, så kan I løfte den frem og tilbage, men… Og denne metode vil kræve, at afgrænsningskablet er forbundet imellem to arealer.

Læs mere om robotplæneklippere

Se hvordan du måler størrelsen på din græsplæne >
Se en oversigt over vores vigtigste indlæg om robotplæneklippere >

Køb din næste robot

Eksempler på webshops hvor du kan købe robotter:

YouTube

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Uvildig gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere uvildig viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).