Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.
9 tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere
Dette indlæg er en del af vores tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere i hverdagen. Gå til hovedindlægget – for at få overblikket – 9 tips til mere kvalitetstid >
De 9 tips hænger sammen med vores online beregner af spildtiden i hjemmet >
Spildtid i køkken, køleskab og fryser
Situationen er ofte:
- Køkkenet:
- Vi bruger tid på at søge efter de ting vi bruger. Blandt ting som vi kun sjældent eller aldrig bruger.
- Det vi bruger oftest findes ikke altid på de mest tilgængelige hylder og skuffer
- Mange skuffer er uden indsatser. Det betyder at man skal rode rundt for at finde ting. Som måske slet ikke er i skuffen! Krukker er ikke meget bedre.
- Fryser:
- Vi bruger tid på at undersøge hvad vi har i fryseren eks. inden indkøb.
- Vi bruger tid på at lede efter det vi skal bruge fra fryseren.
- Vi bruger tid på at tænke på hvad vi har i fryseren.
- Det koster tid når vi ikke kan finde det i fryseren, som var planen til i aften!
- Frysere er ofte det rene kaos. Værst er det med kummefrysere.
- Ofte bruges udtrykket ”lad os se hvad vi har i fryseren”.
Note:
- Køkkenet er den arbejdsplads i hjemmet hvor vi oftest “arbejder”.
- Derfor bør køkkenet være optimalt indrettet.
- Oftest har man en bestikindsats i skuffer med service. Men i de øvrige skuffer er der kaos!
Metode til mindre spildtid i køkken, køleskab og fryser:
Køkken:
- Sorter ting i køkkenskabe og -skuffer.
- Væk med det som aldrig anvendes.
- Anskaf indsatser til alle relevante skuffer.
- Placer det som anvendes oftest på de mest tilgængelige hylder og skuffer. Tæt på hvor det anvendes oftest!
- Find et sted til det som bruges sjældent. Måske i bryggers, værksted o.l.
Drop vanetænkning i køkkenet:
- Gryder eller tallerkener skal ikke nødvendigvis stå samlet.
- De glas og tallerkener vi oftest anvender kan godt stå på samme hylde.
- Måske kan gryder og/eller pander som vi anvender oftest være i en skuffe nær kogeøen – og de øvrige i bryggerset.
- Spørg ”hvor anvendes denne ting oftest?” – og placer den tættest muligt på brugsstedet.
Fryseren:
- Sorter fryseren. Væk med det som er gammelt eller aldrig vil blive anvendt.
- Skab system i fryseren. Er den med skuffer, så del skuffer op i indhold. Er det en kummefryser, så anskaf kurve og del disse op i indhold.
- Lav en indholdsliste og notér antallet. Hold indholdslisten opdateret. Det sidste kan eks. ske på en App som “Our Groceries” (kan også anvendes til indkøb).
Drop vanetænkning i fryseren:
- Fryseren skal ikke bare være et sted hvor vi tager det vi kan finde.
- Det er både for dyrt (madspild) og tidsspilde.
- Ofte er frysere svære at overskue pga. deres opbygning og derfor må vi acceptere at en fryser kræver et system og selvdisciplin.
Metode til mindre spildtid – brug bakker
Morgenmaden skal ofte gå stærk. Borddækningen skal være effektiv. Så hvorfor ikke have morgenmaden samlet på en bakke – tæt på spisebordet?
9 tips til mere kvalitetstid – uden at løbe stærkere
Læs mere om vores 9 tips til mere kvalitetstid >
Sammenlign priser på populære robotplæneklippere
##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >
##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).