Atomkraft interview – brug én time på at sætte dig ind i akraft – og bliv overbevist!

Vi har brug for atomkraft/kernekraft

I denne uge er vi igen blevet holdt for nar…
Politikerne har besluttet, at ca. 20% af fjernvarmen i Aarhus skal komme fra geotermi. At man graver langt ned i jorden og henter varme.
Ja, geotermi er en fantastisk løsning – i lande hvor det er oplagt. Men i DK vil det åbenbart kun have en levetid på 30 år, så er kilden kold. Desuden kræver løsningen meget, konstant og CO2-fri el. Derfor vil geotermi kræve akraft. Det ironiske er så, at hvis vi har akraft, så behøver vi slet ikke geotermi… Vi vil bare holdes for nar…

Dette er blot én eksempel på, at vi holdes for “klima-nar” af politikerne i DK og mange andre lande.

De bilder os ex ind, at sol og vind er vejen frem. Om 10 år forventes vores elforbrug at være fordoblet, så det kræver enorme backup-systemer, når vi vælger ustabile forsyningsformer. Og power-2-X kan slet ikke levere de mængder. I steder beslutter man eksempelvis, at vi bare kan brænde nabolandenes skove af, og så kalder vi det grønt… (selvom det lægger 20% oveni den danske CO2 udledning – hvor fly og skibsfart for resten heller ikke tæller med).

Akraft vs. vind

Mere og mere viden/forskning tyder på, at vindmøller måske endda har et negativt samlet CO2 aftryk – produktion, transport, opstilling, nedtagning og bortskaffelse (graves ned til drikkevandet…). Plus at vindmøller trækker energi ud af vores vind og dokumenteret også sænker temperaturen…

Atomkraftværker bygges til at holde 100 år, så for en sikkerhedsskyld får de licens til at køre i 60 år. Med lidt vedligehold har de første værker fået forlænget licens til 80 år.
Vindmøller bygges til at holde i 20 år og bruges sjældent længere end 12 år.
For et atomkraftværk skal der bygges +2.000 vindmøller hvert 12. år.

Interview om akraft

Brug gerne én time på at høre om akraft vs. andre energiformer.