Bog om balance i livet – “Ikke til forhandling”

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Bog af Chris MacDonalds: Ikke til forhandling

Vi har nu læst bogen 3 gange – og bliver fortsat inspireret og motiveret!

Bogen beskriver på praktisk vis hvordan der er opstået et usundt mismatch imellem vores biologiske behov og vores reelle livsstil.

  • Det ene øjeblik streamer og/eller ser nyheder lige før sengetid. Og på den anden side har vi et biologisk behov for at drosle ned før sengetid. I hvert fald hvis vi ønsker kvalitetssøvn. Og kvalitetssøvn er afgørende for vores evne til indlæring, empati og stressbalance.
  • Det ene øjeblik spiser vi forarbejdet mad med alt for meget salt, sukker og fedt. Og det næste øjeblik overraskes vi over højt blodtryk hos lægen.
  • Det ene øjeblik tager vi en pille eks. mod hovedpine, kolesteroltal eller en hjerte- og karsygdom. Eller måske tager vi en insulinsprøjte. Det næste øjeblik sætter vi os foran en skærm og dropper det naturlige behov for bevægelse (en gåtur i naturen eller måske en let løbetur).

Livets ligning

Chris MacDonalds definere en livets ligning, som ofte slet ikke er i balance.

Din personlige kapacitet = Energi + Relationer + Kompetencer

Og din kapacitet skal gerne cirka matche de udfordringer du møder på arbejde og privat. Specielt på “energi” er vi presset. Energi skabes af god søvn, god kost og masser af motion.

Og hvis udfordringerne i livet er højere end vores kapacitet, så ender vi potentielt med stress, depression o.l.

Søvn, kost og motion forebygger også mismatch sygdomme

Faktisk skriver Chris MacDonalds i bogen, at mangel på bevægelse og motion bør kategoriseres som en sygdom! Ikke mindst fordi motion kan kurere mindst 35 livsstilssygdomme!

Sammen med god kvalitetssøvn og den rette kost, så kan vi opnå markante fordele som menneske:

  • Vi får et bedre liv – i de år vi lever (færre sygdomme)
  • Vi lever længere
  • Vi ser bedre ud – ser sundere ud

Bogen kan virkelig anbefales

Hvis man ønsker et praktisk og velskrevet indblik i livets ligning – og det voldsomme mismatch vi udsætter os selv for – så kan bogen virkelig anbefales!

Bogen kan eks. købes hos Tales (reklamelink) og Saxo (reklamelink).
(pt. er bogen billigst hos Tales :-))

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).