Robotplæneklipper – tips til placering af kabel og base

Hvor skal man lige placere basen?
Og hvor langt skal afgrænsningskablet ligge fra fliser og bede?

Få nogle tips i denne video:

Det er ikke lige meget, hvor du lægger dit afgrænsningskabel. Og heller ikke din gå-hjem-snor/kabel hvis din robot har en sådan.

Overvejelser hvor du lægger dit afgrænsningskabel:

  • Læs ikke bare instruktionen. Vores siger eks. 15 cm. fra flisekant. Men så ville den slet ikke få klippet græsset omkring vores havebede. I stedet testede vi robotten i drift. På den måde fandt vi ud af, den afgræningskablet kunne placeres kun 7 cm. fra flisekanten (fliserne er ca. 10 cm. dybe). På den måde kan robotten klippe maksimalt af vores græs omkring bede.
  • Lav gerne “øer” omkring eks. trampoliner og træer. Ja robotten kan godt køre ind i eks. trampolinen. Men det er en sensor, som aktiveres hver gang. Og den holder ikke evigt. Det er let at føre kablet ind til eks. et træ. Du lægger kablerne over hinanden ind/ud – og på den måde udligner de signalet.
  • Hvis din robot følger afgrænsningskablet ved hjemkørsel til basen, så er det meget vigtigt, at du overvejer kablets rute og kompleksitet. Jo flere hjørner og bede – jo mere usikkert er det, at din robot bliver stabil. Jo mere ligeud den kan køre, jo mere stabilt vil den køre.

Læs vores indlæg om 10 parametre ved valg af robotplæneklipper >

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *