Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

10 parametre for valg af robotplæneklipper

Mange overvejer en robotplæneklipper. Her er vores erfaringer med en robotplæneklipper. Og husk på, at det vigtigste er, at du vælger den rette robot! Læs om de 10 parametre for valg af den rette robotplæneklipper >

Fordele ved en robotplæneklipper

Sparer tid
Du sparer ca. 55 timer om året sammenlignet med en alm. motorplæneklipper. Læs om vores sammenligning imellem en robotplæneklipper og en motorplæneklipper >

Fjerner stressfaktor
Du fjerner en stressfaktor – hvis du har travlt i en periode. Robotten – hvis du har valgt den rette – passer græsplænen!

Flot græsplæne med mindre ukrudt
Da en robotplæneklipper kører ofte, får du en mere grøn og tæt græsplæne, hvilket minimerer forekomsten af mos og ukrudt. Den hyppige klipning giver såkaldt “bioklip” som betyder, at det afklippede græs fungerer som naturgødning.

Tåler regnvejr
En robotplæneklipper tager ikke skade af at klippe i regnvejr, men den installerede regnsensor kalder den tilbage til sin base, hvis vejret er for dårligt til græsslåning. Der er dog stor forskel på, om robotter er gode til at køre i regnvejr. Vores tidligere Robotmow var ikke god til regnvejr – mest fordi den havde svært ved at køre hjem til basen på vådt græs (den fulgte kanttråden/afgræningskablet). Vores nuværende Gardena har en kør-hjem-snor og er mere driftsikker i regn.

Mindre vedligeholdelse
En robotplæneklipper kræver kun lidt vedligeholdelse. Du skal skifte klinger 1-3 gange per år – i alt ca. 100 kr. (hvis du har de små barberblade). Desuden skal du rengøre den engang imellem og tage den ind til vinter.

Lydsvag og forstyrrer ikke naboer
De fleste robotter er lydsvage. Dette afhænger ikke af prisen på robotten, men på deres teknologi. Læs om de 10 parametre for valg af en robot >
Uanset er alle robotter lydsvage i forhold til en motorplæneklipper – som i høj grad kan forstyrre nabolaget midt i aftensmaden på terrassen.

Undgår muldvarper
Mange siger, at robottens konstante bevægelser på græsplænen får muldvarper til at smutte. Vores erfaringer på dette område er dog mindre gode.

Forholdsvis billig i drift
Udgifter til elforbrug ligger på ca. 100 kr. pr. sæson og udskiftning af klinger koster også ca. 100 kr. per år. Men den er generelt dyrere end en motorplæneklipper pga. den højere indkøbspris. Læs om vores sammenligning imellem en robotplæneklipper og en motorplæneklipper >

App-styring
Nogle robotter kan styres og overvåges via en app på din mobiltelefon. Det betyder, at du kan ændre på diverse indstillinger. Dog er det kun en begrænset fordel, idet alternativet blot er at indstille direkte på robotten. Og hvor ofte gør man det?

Allergi-venlig
Med en robotplæneklipper kan græsallergikere også få slået græs uden selv at have nærkontakt med græsset.

Forurener mindre
En robotplæneklipper forurener mindre end en benzindrevet motorplæneklipper.

Ulemper ved en robotplæneklipper

Installation og opsætning af robotten
Det tager 3-4 timer at gøre robotten klar til kørsel. Måske mere hvis det er første gang. Jo flere bede osv. – jo mere tid skal du bruge til at lægge afgrænsningskablet (kanttråd). Du kan også få en montør til det.
Læs om installation af en robotplæneklipper >

Græskanter
Robottens evne til at klippe kanter afhænger meget af haven. Hvis der er fliser langs med bede osv., så kan de fleste robotter passer kanterne godt. Nogle robotter har såkaldt kantklip, men det er ikke en ubetinget fordel. Læs om de 10 parametre for valg af en robot >

Græshøjde
En robot kan have svært ved højt eller tæt græs. Eks. efter en ferie.

Pris
Udgifter til elforbrug ligger på ca. 100 kr. pr. sæson og udskiftning af klinger koster også ca. 100 kr. per år. Men den er generelt dyrere end en motorplæneklipper pga. den højere indkøbspris. Læs om vores sammenligning imellem en robotplæneklipper og en motorplæneklipper >

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Uvildig gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere uvildig viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).