Guide til valg af robotplæneklipper #1: Plæne, m2, kompleksitet, smalle korridorer, zoner

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Guide til valg af robotplæneklipper

Dette indlæg er en del af vores “guide til valg af den rette robotplæneklipper”.

Læs “hovedindlægget”: Robotplæneklipper guide – 10 vigtigste parametre ved valg >

Guide #1: Plæne, m2, kompleksitet, smalle korridorer, zoner

Være obs på plæne, m2, kompleksitet, smalle korridorer, zoner

Ting du skal vælge ud fra når det gælder havestørrelse, kompleksitet, korridorer, zoner, flere plæner mm.

 • Selvfølgelig skal du vælge ud fra størrelsen på din have – og tilpasse købet til den maskine du køber. Men m2 er blot ikke nok. For kompleksiteten betyder noget. Har du en firkantet have uden hindringer – så kan du regne med m2 ift. maskinens m2. Men er din have kompleks med hjørner, bede osv. Så skal du overdimensionere dit køb.
  Du kan eks. måle din plænes størrelse via Google Earth >.
 • Smalle stykker. Skal robotten klippe smalle stræder? Det kan de ikke allesammen. Vores robot kan gå ned til 60 cm. imellem de to afgrænsningskabler. Det svarer cirka til en korridor på 100 cm., hvis der skal være 20 cm. græs på “ydersiden” af de to afgrænsningskabler/kanttråde.
 • Inden du køber en robot der kan tage alt for mange m2 – så læs lige om vores robotplæneklipper til 250 m2 – som passer en græsplæne på 400 m2 >
 • Ujævnheder i plænen. Det kan de fleste robotter klare. Hvis plænen er meget ujævn, kan der måske opstå udfordringer hvis robotten kun har ét forhjul.
  Ujævnheder giver typisk et lidt større forbrug af pløkker til afgrænsningskablet, så de ikke “hænger i luften”.
 • Zoner. Skal robotten klippe adskilte områder i haven? Nogle robotter er klar til zoner. Andre kan man godt få til det, ved at de eks. lige “klipper” lidt på et flisestykke.
 • Flere plæner. Lidt det samme som zoner. Læs mere om robotter kan passe flere græsplæner >
 • Jo mindre robot – jo mere skal den klippe. Så hvis du gerne vil have, at den holder stille i weekender eksempelvis, så skal du overdimensionere dit køb.
  Du skal være obs på, at robotproducenterne differentiere deres robotter på forskellig vis. En Robomow differentierer med deres App (går ex. til 400 m2, 800 m2 osv.). Et andet eksempel er Gardena, som differentierer via standbytid (at maskinen eks. max på køre 5 timer i døgnen). Læs mere om differentiering af samme robotplæneklippere >
 • Overvej om robotten SKAL klippe alt græs. Smalle stræder, et lille ekstra stykke osv. kan hurtigt koste klippetid og en robot som sidder fast. Og måske skal du også købe en dyrere robot.

Test: Kan en robotplæneklipper til 250 m2 passe 400 m2?

Ja det kan den! Og endda en kompliceret have. Læs om vores test: Kan en robotplæneklipper til 250 m2 passe 400 m2 kompliceret græsplæne >

Læs mere om robotplæneklippere

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).