Guide til valg af robotplæneklipper #4: Støjniveau

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Guide til valg af robotplæneklipper

Dette indlæg er en del af vores serie om “guide til valg af den rette robotplæneklipper”.

Læs “hovedindlægget”: Robotplæneklipper guide – 10 vigtigste parametre ved valg >

Guide #4: Støjniveau

Vores erfaring er, at der generelt er to teknologier på robotplæneklippere – som har stor betydning for støjniveauet:

  • En stor kniv – eks. Robomow
  • Eller små barberblade – eks. Worx, Gardena, Husqvarna m.fl.
  • Vores Robomows oplyste støjniveau var 68 dB og vores Gardenas oplyste støjniveau var 58 dB. Og når vi ved, at dB-skalaen er logaritmisk så betyder det, at for hver ekstra 3 dB, så sker der en fordobling af støjniveauet. Og vi kan godt skrive under på, at en Robomow larmer markant mere end eks. en Gardena.
  • Det store spørgsmål er, om det er vigtigt. Hvis den alligevel klipper mens man er på arbejde, så er det reelt ikke et problem. Bortset fra, at en nabo godt kan høre en Robomow. Men skal man sidde i haven mens den kører, så ville vi ikke vælge en robot med en stor kniv igen.
  • Uanset skal vi huske, at en robotplæneklipper larmer meget mindre end en motorplæneklipper. Så naboerne får ikke den voldsomme larm mens de spise på terrassen!

Læs mere om robotplæneklippere

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).