Guide til valg af robotplæneklipper #3: Skråninger/have med hældning

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Guide til valg af robotplæneklipper

Dette indlæg er en del af vores serie om “guide til valg af den rette robotplæneklipper”.

Læs “hovedindlægget”: Robotplæneklipper guide – 10 vigtigste parametre ved valg >

Guide #3: Skråninger og hældninger i haven

Ting du skal kigge efter:

  • Generelt er ujævnheder i græsplænen ikke et problem. Robotplæneklipperen vil blot “bumpe” afsted.
  • Men har I skråninger i haven? SKAL robotten klippe det? Hvis ja, så skal du sikkert op i en dyrere model.
  • Bemærk også, at en skråning eks. ned mod en kantsten, hvor robotten ikke kan køre retur, kan være “farlig” (robotten ryger af “banen” – bliver ustabil i drift). Her viser vores erfaring, at den ikke altid kan køre op igen.
  • Bemærk også, at skråninger er en ekstra udfordring på vådt græs (morgendug og/eller regnvejr). Her bliver græsset vådt, og robotten har sværere ved at køre opad.
  • Vi har også erfaring med, at robotten kører mere i de lavere liggende områder. Simpelthen fordi den “drejer” nedad… Dette kan modvirkes med en lettere robot og/eller ved at lade robotten starte oppe på de højere liggende områder (kan de fleste robotter indstilles til). Hvis robotten kan håndtere flere zoner, så kan man evt. overveje, at lade robotten passe en højereliggende zone separat.

Læs mere om robotplæneklippere

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).