Er klimaforandringerne reelle – vi så omfattende skovdød i Harzen

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Klimaforandringer er skyld i massiv skovdød i Harzen

Vi havde godt hørt om det. At mange træer var døde i Harzen pga. klimaforandringer. Men da vi var i Harzen i efterårsferien 2020, så kom det alligevel som et ekstra chok – når man ser det LIVE. Nærmest ALLE grantræer er døde (eller fjernet fordi de er døde). Det er vildt!

Sådan så det ud:

Og udsigter er bare ikke så gode, når man kigger ud over død skov:

Vi er skyld i det!

Ja, vores tur til Harzen i autocamper er medskyldig i netop en skovdød som denne. Det erkender vi blankt. Vores stille undskyldning er, at vi normalt ville have fløjet eks. til Italien eller lignende. Så mindre CO2 har vi udledt ift. normalt…. En ret dårlig undskyldning.

Læs mere om vores klimaprojekt – målet er 70% reduktion af vores CO2 udledning >

Hvorfor er træerne døde i Harzen?

Vi har læst os til, at de døde træer skyldes en bille.

Normalt er en rødgran i stand til at afværge billens angreb med klæbrig harpiks. Men de sidste 2-3 år har der næsten ikke været regn i Harzen – meget usædvanligt. Og uden regn er der ingen vand til træerne. Og uden vand kan der ikke dannes harpiks.

Så borer tusindvis af biller sig ned under barken. De formerer sig, lægger æg og bremser tilførslen af den smule vand, rødderne stadig måtte suge til sig. Når generationer af nyudklækkede biller sværmer videre, er træet for længst dødt.

Til info er skov svarende til arealet af 2 x Bornholm dødt – og det bare i år 2019. Så det er meget omfattende!

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).