Korrekt vinteropbevaring af en robotplæneklipper

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

En robotplæneklipper bør opbevares inde om vinteren

Hvad skal man gøre ved en robotplæneklipper om vinteren? Kan man evt. lade den stå i ladestationen i haven?

Batteriet i en robot holder længere, hvis det ikke udsættes for frost. Derfor bør du opbevare din robot frostfrit om vinteren.

Lige som din bil skal til service engang imellem, så skal din robot også til service. Og for en elektrisk robotplæneklipper foregår hovedservice derfor oplagt når den går på vinterhi.

Korrekt opbevaring og opladning af dit batteri er afgørende for lang levetid.

Hvornår skal en robotplæneklipper ind til vinteropbevaring?

Læs indlægget – hvornår skal robotten tages ind til vinteropbevaring >

Hvad skal du gøre når du tager robotten ind til vinter

Robotten:

 • Oplad robotten en sidste gang.
 • Sluk for robotten.
 • Rengør robotten hvor du kan komme til. Se en video om vinterrengøring af en robotplæneklipper >
 • Tag knivene af for lettere rengøring. Den skal alligevel på græs med nye knive til foråret 🙂
 • Hvis du er meget seriøs, så kan du klikke skjoldet af og rengøre robotten på oversiden. Her samler sig en del skidt, som nu kan fjernes med en børste. 
 • Robotten og transformeren skal nu opbevares tørt og frostfrit. Sørg for at robotplæneklipperen står på sine hjul under vinteropbevaringen.

Knive:

 • Kan evt. slibes eller også en god anledning til at skifte. Nye knive kan købes i flere webbutikker – hvor kan man købe knive til robotplæneklipper >

Ladestationen:

 • Sluk for strømforsyningen.
 • Som minimum bør du dække den til for venteren.
 • Er du seriøs, så tager du den ind for vinteren. Generelt anbefaler en del producenter, at man tager ladestationen ind for vinteren.
 • HVIS du vælger, at tage din ladestation ind til vinteren, så kommer du til at afmontere afgrænsningskablerne fra ladestationen. Her er det en god idé at beskytte enderne af kablet så det ikke “ruster” i løbet af vinteren. Det kan eks. gøres ved, at dække dem til med en kasse eller lignende. Det vigtigste er, at vand ikke kan trænge ned i kablet. Så sørg for, at ledningerne peger opad om vinteren!
  Til foråret, når det igen er tid til at lade robotplæneklipperen tage sig af græsset, kan du skabe en god forbindelse fra kablerne til ladestation ved at 1) rense ladestationens poler med lidt kontaktspray og/eller en lille tur med en skuresvamp og 2) ved at give enderne af kablerne lidt kontaktspray.
 • Personligt lader vi faktisk vores ladestation stå ude hele vinteren. Det gjorde vi, da vi havde en Robomow. Og når vi skulle vinteroplade robotten (se nedenfor), så havde Robomow et stik, som vi kunne bruge indendørs (så vi ikke behøvede, at sætte robotten ud i ladestationen). Nu har vi en Gardena. Så lad os se hvad vi gør i den kommende vinter…

Afgrænsningskablerne/guidekabler/kanttråde…

 • Dem skal du blot lade ligge i jorden.

I løbet af vinteren – husk at lade robotten!

Det eneste du nu skal huske i løbet af vinteren er, at oplade batteriet.

 • Du bør ikke lade robotten stå med strøm. Det er ikke godt til batteriet at stå med konstant strøm. Omvendt må batteriet heller ikke løbe tør.
 • Min erfaring er, at batteriet holder godt, hvis man lader det et par gange hen over vinteren. Så lav evt. et punkt i din kalender – “opladning af robotten” – eks. den 1. hver måned henover vinteren.
 • Bemærk: Tjek hvordan din model bør opbevares om vinteren! Der kan være forskel. Nogle robotter behøver ikke oplades i løbet af vinteren – hvis den er fuldt ladet, når man tager den ind fra ladestationen.
 • PS Vores Gerdena behøver ikke opladning i løbet af vinteren! Men det gjorde vores Robomow.

Nyt batteri til robotplæneklipper

Vi har desværre hørt om døde batterier efter kun én forkert vinteropbevaring. Derfor er det vigtigt, at man lige bruger lidt tid på robotten inden vinteren sætter ind. Er du uheldig og skal bruge et nyt batteri, så kan det eks. købes hos Roboteksperten (reklamelink)

Tjek din manual

Husk lige at tjekke manualen for din robot. Måske der er specielle krav til vinteropbevaring.

Video – eksempel – på vinterrengøring af en robotplæneklipper

Jeg har lavet en video hvor jeg gør vores robotplæneklipper klar til vinter >

En robot i vinterhi

Vinteropbevaring af en robotplæneklipper

Køb din næste robot

Eksempler på webshops med robotplæneklippere:

Læs mere

Se en oversigt over de vigtigste indlæg om robotplæneklippere >

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Uvildig gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere uvildig viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).