Om Familien Plus – kvalitetstid, bæredygtighed og balance

Hjemmesiden indeholder reklamelinks – peger på sider, hvor jeg får en lille procentsats, hvis du handler (din pris er ikke højere end normalt). Ingen indlæg er sponsoreret eller eksternt påvirket.

Familien Plus hjemmesiden er lavet som et sjovt hobbyprojekt af mig – Mikkel Smith. Til dagligt er jeg selvstændig konsulent i Flexkom. I Flexkom arbejder jeg med optimering af organisationer – strategi, ledelse, organisation og processer. Noget af det prøver jeg at overføre til vores husstand.

Eksempler:

Jeg vil gerne understrege – VI PRØVER! Vi er slet ikke perfekte og vi kæmper også med masse af spildtid i hjemmet. Og vi spilder bestemt også masser af tid på de sociale medier.

Kvalitetstid, bæredygtighed og balance

Familien Plus har 3 kendetegn:

  • Har minimeret unødvendig spildtid i hverdagen – så der er mere tid til det, som vi synes er en smule sjovere end indkøb, græsslåning osv.
  • Har fundet en god balance i livet – work-life-balance og har den ønskede tid til nærvær og kvalitetstid i hverdagen
  • Lever på en bæredygtig måde – både i hverdagen, i hjemmet og på ferier

Måske skal vi skrive “søger at…”
For alle 3 discipliner er svære og man ender ofte i et dilemma. Men har man de 3 ord “kvalitetstid, bæredygtighed og balance” i baghovedet, så træffer man oftere den “rette beslutning”.

Skal ferien virkelig gå til Thailand?

”Hvor skal I på ferie næste år?”
”Til sommer tager vi flyet til Pisa og kører rundt i Toscana i en
lejet bil, og op til jul smutter vi til Vietnam. Det glæder vi os meget til at opleve.”
Sådan lyder det ofte, når et par venner eller naboer mødes over en afslapningsøl. Men en undersøgelse fra VisitDanmark viser, at vi måske begynder at tænke i andre baner. Undersøgelsen viser, at vi begynder at kigge indad, når det gælder ferier og rejser. Klimadebatten og snakken og en bæredygtig klode påvirker os alle. Og for mange af os betyder det konkret, at vi søger feriemål i Danmark og Europa. Feriemål med mindre rejsetid, færre omkostninger og et langt mindre klimaaftryk. Hvis vi bare kigger på Danmark, så byder landet på den smukkeste natur og de mest fantastiske byer.
Desuden viste Corona-dagene i 2020, at vi også søger mere nærhed i vores eget hjem. Nærhed og glæde ved samværet med vore nærmeste og gode venner fylder i det hele taget mere i den måde, vi gerne vil leve vort liv på. Ferietrenden er kun et lille plask i den bølge, der skyller hen over vore liv i disse år, hvor nøgleordene er nærhed,
bæredygtighed, kvalitet – og glæde ved hverdagen.

Stress er blevet en folkesygdom

Desuden taler vi meget om stress og en presset hverdag. I dag er stress at betragte som en folkesygdom og folk går generelt og føler sig stressede i hverdagen. Hvorfor? Fordi det vi har i gang tager mere tid end den tid vi har til rådighed.

Seks ud af 10 danskere har følt sig stressede inden for den sidste måned!
35.000 danskere er syge af stress hver dag! Specielt mange børnefamilier er plaget af stress, hvilket også rammer børnene!

Første skridt

Man kan gøre mange ting for at få en mindre stresset hverdag og komme ned i gear. Man kan droppe nogle fritidsaktiviteter (eller børnene kan), man kan se mindre til familien osv. Men det vil betyde at man vil foretage uønskede fravalg for at få mere overskud i hverdagen.

Hvis man vil undgå uønskede fravalg kan man starte med at fjerne spildtid i hverdagen. Spildtid i hverdagen er tid vi bruger på daglige ting, men fordi aktiviteterne kunne udføres på en smartere måde, bruger vi “for lang tid på aktiviteterne”. Spildtid!

Og man kan omlægge sin økonomi, så man måske ikke behøver at arbejde så meget. I stedet for den dyre rejse til USA, så kan vi få lige så meget kvalitetstid, nærvær og gode oplevelser ved ø-hop i det sydfynske. Blot med et markant mindre CO2-aftryk og til langt færre penge. Som så igen betyder, at vi kan nøjes med at arbejde mindre og være mere sammen i hverdagen.

Spildtid i hverdagen

Det handler bl.a. om at fjerne spildtid i de aktiviteter som vi ofte gentager i hverdagen. Aktiviteter vi ofte gentager er eksempelvis at arbejde i køkkenet, fylde/tømme opvaskemaskinen, rengøring, vaske tøj, finde tøj i skabet osv. Der er faktisk mange aktiviteter som vi gentager op til flere gange om ugen.

Og hvis man har en have, så går der meget god til med græsslåning, ukrudt, køkkenhaven osv.

Metoderne er enkle. Ved at betragte aktiviteterne på en ny måde og foretage små ændringer som f.eks. indretning, afstande, system, automatisering mm. kan man faktisk spare meget tid hver uge!
Beregn hvor meget tid din husstand kan spare >

Ny trend – “Slow”

En ny livsstil er på vej til Danmark. Den kaldes “slow”-bevægelsen hvor langsommelighed bliver moderne. Det handler dog ikke om stilstand og dovenskab, men om mere bevidst prioritering af tid og øget fokus på kvalitet. En livsstil som passer godt med FamilienPlus.

Kom godt i gang – ganske gratis ?

“Dine børn har mere brug for din tilstedeværelse, end for dine gaver.” Jesse Jackson

Alle indlæg om Familien Plus

Se alle indlæg om Familien Plus >

Reklamelinks på Familien Plus

Siden indeholder nogle reklamelinks. Det giver lidt småpenge – for temmelig meget arbejde 🙂 Læs mere om reklamelinks på hjemmesiden >

Kontakt Familien Plus

Se mine kontaktoplysninger >

Mere om Familien Plus

Familien Plus i pressen

Nogle medier har efterhånden skrevet om – Familien Plus i pressen >

Hvorfor navnet “Familien Plus”?

Når man effektiviserer processer i en organisation, anvendes den ekstra tid til at lave mere af det samme (flere sager/produkter).
Når man effektiviserer aktiviteter i en husstand, så anvender man den ekstra tid til at slappe af, dyrke en hobby eller være sammen med familien. Derfor hedder det ikke Lean – men Plus!!!

Foredrag og rådgivning

I Flexkom rådgiver vi om strategi, ledelse, lean og trivsel. Vi kommer også gerne ud og holder foredrag og peptalks – både i virksomheder, erhvervsklubber og lignende. Kontakt Flexkom hvis I savner et spændende og medrivende indlæg. Det er ikke kedeligt, men måske en smule provokerende ….

Læs mere om Lean

Læs mere om Lean på vores blog: Dansk Lean Forum >

Sammenlign priser på populære robotplæneklippere

##
VORES FACEBOOK GRUPPER:
Reklamefri gruppe om robotplæneklippere – bliv medlem >
Gruppe for Familien Plus generelt – følg gruppe >


##
Tusind tak til dig, som handler via mine reklamelinks. Du betaler ikke ekstra – og jeg får en lille skilling. Det giver mig lyst til at dele mere viden med dig. Husk at ingen indlæg eller videoer er sponsoreret – og jeg er ikke påvirket af de hjemmesider jeg linker til (derfor er der ofte links til flere hjemmesider).